UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Зеленський обговорив із премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо безпекові питання

Цього року допомога від Канади для України збережеться як у тому, що необхідне на полі бою, так і в фінансовій сфері.

Володимир Зеленський під час першої в новому році міжнародної розмови обговорив із премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо питання безпеки, повідомив президент України у вечірньому зверненні.

"Розпочали рік із роботи над зміцненням нашої оборони, зокрема над посиленням українського повітряного щита. Провів першу міжнародну розмову – з премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Передусім спілкувалися на безпекову тематику. Поінформував Джастіна про російські удари по наших містах і селах: постійний ракетний терор, удари "шахедів", - сказав Зеленський.

Він додав, що лише за вечір перед Новим роком і новорічну ніч нашим силам ППО вдалося знищити понад 80 ударних дронів, але, на жаль, у Сумській, Одеській, Львівській, Полтавській, Київській, Донецькій і Херсонській областях були й влучання, що призвели до пошкодження цивільних об’єктів.

Президент подякував Трюдо за готовність допомагати в посиленні захисту українського неба, зокрема за постачання додаткових «Насамсів» – систем і ракет до них. Зеленський і Трюдо обговорили роботу над безпековими гарантіями, домовилися, що команди обох країн уже найближчим часом активізують двосторонній діалог для відповідної угоди.

"Розмовляли й про підготовку четвертої зустрічі радників, які працюють для реалізації Формули миру. Зустріч відбудеться в середині січня в Давосі. Я вдячний і Джастіну особисто, і Канаді за відповідну підтримку на глобальному рівні наших зусиль", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Готуємось у наступному році зробити більше зброї – Зеленський

За словами президента, він отримав запевнення, що наступного року допомога від Канади для України збережеться як у тому, що необхідне на полі бою, так і у фінансовій сфері.

Нагадаємо, 30 грудня 2023 року глава Української держави Володимир Зеленський провів підсумкову Ставку Верховного Головнокомандувача. Члени Ставки проаналізували результати ведення бойових дій та ухвалені рішення.