UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент затвердив розмір виплат постраждалим співробітникам МВС та їх сім'ям

Посібники затверджено у розмірах від 100-кратного до 500-кратного прожиткового мінімуму.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який стверджує виплату одноразової грошової допомоги в разі отримання травми або загибелі міліціонера.

Законом №208-VIII встановлюється єдиний підхід до виплати одноразової допомоги правоохоронцям у випадку загибелі або поранення, а також до визнання інвалідності нарівні з ЗСУ та іншими силовими відомствами.

Так, внесенням змін у закон "Про міліцію" встановлюється одноразова допомога для членів сімей, батьків та утриманців працівників міліції у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму для працездатних осіб у разі їх загибелі при виконанні службових обов'язків.

У разі отримання поранення, яке призвело до інвалідності, а також інвалідності, що настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ, працівники міліції будуть отримувати допомогу в розмірі 250-кратного прожиткового мінімуму - при встановленні інвалідності I групи, 200-кратного - при отриманні II групи, 150-кратного - у разі встановлення інвалідності III групи.

При частковій втраті працездатності без встановлення інвалідності розмір допомоги становитиме від 20-кратного до 100-кратного прожиткового мінімуму.

Читайте також: Рада прийняла законопроект про обмеження виплат пенсій працюючим пенсіонерам

Раніше заступник міністра МВС Катерина Згуладзе озвучила деталі реформи МВС. Профільний міністр Арсен Аваков також зазначав, що в рамках реформи МВС скоротять до 40% працівників.