UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент України призначив довічні виплати певним категоріям осіб

Всього 40 осіб.

Володимир Зеленський призначив виплати грошових компенсацій людям, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, а також учасникам бойових дій під час Другої світової війни 1939-1945 рр., про що свідчать президентський указ 291  і 292. 

“У відповідності з Указом Президента України від 26 листопада 2001 року № 1147 „Про довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність“... постановляю: Призначити довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність”, — йдеться у повідомленні указу № 291/2020, після чого наводиться перелік з 15 імен, якими будуть нараховуватися виплати.

В указі № 292/2020 йдеться про призначення 25 довічних державних іменних стипендій учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років, зокрема, список людей такий:

В указі № 291/2020 йдеться про призначення 25 довічних державних іменних стипендій громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, зокрема:

Читайте також: Указ президента збільшує фінансування науки

Також зазначимо, що з метою розвитку та практичної реалізації принципів партнерства Україна підписала безвізовий режим для громадян шести країн. Про це йдеться в указі президента Володимира Зеленського від 21 липня.

"Постановляю: Установити з 1 серпня 2020 року безвізовий режим в'їзду в Україну та транзитного проїзду через територію України для громадян Австралії, Нової Зеландії, Королівства Бахрейн і Держави Кувейт, Султанат Оман, Королівства Саудівська Аравія, якщо термін їх перебування в Україні не перевищує 90 днів протягом 180 днів", — йдеться в документі.

Тепер Кабмін повинен вжити заходів, які випливають із цього указу.