UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Туреччини звинуватив Німеччину в підбурюванні тероризму

Туреччина передала Берліну 4500 файлів про підозрюваних в тероризмі.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив Німеччину в підбурюванні тероризму, повідомляє Reuters.

За словами Ердогана, Туреччина передала Берліну 4500 файлів про підозрюваних в тероризмі, однак у Німеччині на це не відреагували.

"Німеччина підбурює терористів. Ми передали Меркель 4500 досьє, але не отримали відповіді ні на одне з них", - сказав Ердоган.

Ердоган звинуватив Німеччину в тому, що вона не хоче видавати Туреччини передбачуваних терористів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив про зміну зовнішньополітичного курсу ФРН по відношенню до Туреччини. Це рішення прийнято у зв'язку з арештами німецьких журналістів і правозахисників. За словами Габріеля, відносини з Туреччиною "неможливо розвивати як раніше".

Нагадаємо, в березні розгорівся дипломатичний скандал між Гаагою і Берліном з одного боку і Анкарою з іншого, пов'язаний з тим, що уряди Нідерландів і Німеччини заборонили членам турецького уряду проводити політичну агітацію серед громадян Туреччини, які проживають на території країн напередодні референдуму про розширення повноважень турецького президента.

Після відмови трьох німецьких міст проводити заходи з передвиборними виступами турецьких міністрів, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що методи німецьких властей "нічим не відрізняються від нацистських", чим викликав обурення офіційного Берліна.