UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Румунії: Росія несе пряму відповідальність за обстріл Маріуполя

Він підтримав посилення санкцій проти РФ.

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що Російська Федерація несе пряму відповідальність за обстріл житлових кварталів Маріуполя.

"Відповідальність за обстріл житлових кварталів і вбивство мирних громадян в місті Маріуполь лягає не тільки на українських сепаратистів, але і на Російську Федерацію, яка постачає сепаратистським формуванням озброєння, нічого не роблячи для мирного врегулювання ситуації", - наголошується в заяві, поширеній прес-службою президента Румунії.

Йоханніс висловився за посилення санкцій Євросоюзу і США проти Росії, назвавши інцидент злочином проти мирного населення.

"Румунія твердо засуджує порушення Російською Федерацією територіальної цілісності і суверенітету України і продовжить надавати всебічну підтримку європейським та євроатлантичним прагненням українського народу", - йдеться в його заяві.

Обстріл Маріуполя, які забрав життя 30 людей, засудили вже багато представників світової громадськості. Глава європейської дипломатії Федеріка Могерини "відкрито закликала Росію" відмовитися від подальшої ескалації відкритого збройного конфлікту і запобігти катастрофічним наслідкам для всіх. У свою чергу президент Барак Обама заявив, що США готові до нових економічних заходів тиску на РФ.