UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Польщі розповів, яким він бачить завершення війни РФ проти України

За словами Дуди, Україна не може погодитися перемир’я, яке буде передбачати територіальні поступки.

Президент Польщі Анджей Дуда на форумі в Давосі назвав причини, чому Україна не може погодитися на територіальні постуки РФ та розповів, яким він бачить завершення війни, яку розв’язала Росія.

«Україна не погодиться перемир’я, яке буде передбачати поступки територіальні. З багатьох причин. По-перше, тому що дуже багато було крові пролито за землю, щоб нею поступитися. По-друге, є й політичні мотиви», - заявив він.

За його словами, для українського політичного класу погодитися на такі поступки буде самогубством.

«Це просто неможливо. І якщо хтось в західній Європі думає, що Київ можна змусити до такого компромісу, так, як про це нещодавно почав говорити Берлусконі, то вони дуже сильно помиляються», - додав президент Польщі.

Дуда також зауважив, що не можна винагороджувати Росію територіальними поступками після всіх воєнних злочинів.

«Ця війна повинна закінчитися тим, що Росія просто поверне Україні всі окуповані території. Ось яким я бачу завершення цієї війни», - сказав Дуда.

Дуда також нагадав про те, що блокування Росією українських портів може призвести до голоду, зокрема в країнах Африки.

Читайте також: Україну треба відбудовувати з військових репарацій від Росії – Дуда

Раніше президент Польщі Анджей Дуда у Верховній Раді України виступив зі зверненням до українського парламенту та народу України.

Дуда пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна стала членом Євросоюзу, а також заявив, що з Росією та її лідером після всіх воєнних злочинів більше не можна вести жодних справ.