UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент ЄБРР пояснила, чому Україні доведеться проводити реформи паралельно з відбудовою після війни

За словами Рено-Бассо, без реформ Київ не зможе залучити приватний сектор до процесу повоєнного відновлення.

Про післявоєнну відбудову України потрібно думати вже зараз, щоб швидко і чітко організувати цей процес. Але також міжнародній спільноті потрібно допомогати українцям вже зараз якомога більше, - сказала під час обговорень на Всесвітньому економічному форумі в Давосі президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо. 

Вона наголосила, що це стало особливо важливим після того, як в жовтні Росія почала обстрілювати українську критичну інфраструктуру. Рено-Бассо пояснила, що ЄБРР зосереджений на роботі з приватним сектором в Україні і намагається допомогти українським компаніям в транспортному, енергетичному і аграрному секторах.

Читайте також: Фон дер Ляєн на форумі в Давосі закликала приватний сектор долучитися до відбудови України

Водночас, вона наголосила, що в процесі повоєнної відбудови України дуже важливим буде порадок денний реформ.

«Звісно, ми перед усім говоримо про вирішення критичних проблем. Але реформи важливі. Тому що коли ми говорими з нашими партнерами про інвестування в відбудову, вимоги до стандартів державного управління, прозорості і боротьби з корупцією досі високі. І їх потрібно досягти, щоб гарантувати залучення приватного сектору в процес. Це дозволить використати найбільш ефекивтно найкращі доступні можливості», - пояснила вона.

Рено-Бассо також вважає, що найбільшим двигуном українських реформ стане шлях до членства в ЄС. Також сьогодні під час виступу в Давосі президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн теж закликала приватний сектор долучитися до відбудови України після війни.