UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр про COVID-статистику: "Збільшується кількість важких випадків"

Області з найгіршою епідситуацією віднесли до "червоної зони". 

Якщо порівнювати ковідні показники цього та минулого тижня, то вони свідчать про збільшення кількості госпіталізованих з коронавірусною інфекцією та важких хворих. Про це заявив прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль. 

Минулого тижня в Україні було понад 17 тис. госпіталізованих, а цього тижня - майже 21 тисяча.

"На сьогодні зайнято 29 573 ліжка. Загалом під COVID-19 виділено 70 157 ліжок, з яких 60 тис. забезпечені киснем. Зросла також кількість зайнятих реанімаційних ліжок – із 1,5 тисячі до 2 тисяч. Це означає, що кількість важких випадків збільшується, констатував очільник уряду", - повідомили в ОП.

Читайте також: На Закарпатті критична ситуація з хворими на COVID, а Тернопільська область на межі "червоної" зони

Станом на 9 березня в Україні зафіксували 1 410 061 випадок COVID-19. Зокрема, за останню добу коронавірус виявили у 3 261 пацієнта. 

Нагадаємо, 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, котра виробляється в Індії). Першими щеплять медиків, військових в зоні операції Об'єднаних сил і співробітників інтернатів.

4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про початок третьої хвилі коронавірусу в Україні, про що, очевидно, свідчить і зростання добового числа хворих.

У той час, як міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявляє про готовність медичної системи до третьої хвилі, лікарні Івано-Франківської області, які приймають хворих COVID-19, переповнені, пацієнти лежать у коридорах.