UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представники України та РФ відвідали місця утримання цивільних осіб

Омбудсмен сподівається, що ця практика зрушить з місця звільнення заручників.

Офіс Уповноваженого ВР України з прав людини та представники Державної думи РФ розпочали спільну діяльність з моніторингових відвідувань місць утримання цивільних осіб з обох сторін та передачі їм наборів речей першої необхідності. Про це заявив український Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі.

За його словами, 23 квітня цього року росіяни відвідали наших громадян у місцях позбавлення волі на Луганщині, загалом 17 осіб. А представники Офісу Уповноваженого ВР України з прав людини у свою чергу здійснили візит 3 травня цього року разом із ГО "Надія" та передали попередньо узгоджений список речей першої необхідності 17 обвинуваченим, які утримуються на території України. Лубінець при цьому сподівається, що така практика розблокує процедуру звільнення цивільних заручників.

Читайте також: Заступник міністра оборони про майбутній український контрнаступ: "Росія буде в паніці"

Як повідомлялося, 6 травня відбувся масштабний обмін військовополоненими, в результаті якого додому повертаються 45 бійців, серед яких певна кількість військових полку "Азов".