UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представники NewsOne повідомили про відкриття справи за фактом блокування телеканалу

Попередня кваліфікація - самоправство.

Блокування телеканалу NewsOne знято, проте в Нацполіції повідомляють про відкриття кримінального провадження у зв'язку з перешкоджанням роботі журналістів, йдеться в повідомленні на офіційному сайті телеканалу.

"На даний момент ми знаємо організатора, але встановлюємо безпосередніх учасників шляхом аналізу відео і допиту свідків. Відкрито кримінальну справу. Попередня кваліфікація - самоправство. Після встановлення всіх обставин дії будуть кваліфікуватися відповідним чином - перешкоджання роботі журналістів", - цитує слова представника Нацполіції редакція NewsOne.

Відзначається також, що представники телеканалу генеральний директор Олена Рудик і виконавчий продюсер Василь Голованов зустрілися з представниками Комітету з питань свободи слова. Депутати попросили співробітників телеканалу і Нацполіції озвучити свої позиції.

"Є кілька людей, які відверто кажуть, що представляють "Братство" Корчинського. Це сам Дмитро Корчинський, його друг Ілля Ківа, який неодноразово закликав закрити і спалити наш телеканал. Їхня головна вимога - народний депутат Євген Мураєв повинен перепросити за висловлювання в ефірі нашого політичного ток-шоу "Український формат", що було минулої середи", - пояснив продюсер каналу.

Як повідомлялося, увечері 3 грудня група невідомих, серед яких були помічені члени партії "Братство" Дмитра Корчинського, заблокували один з в'їздів до офісу телеканалу NewsOne. В'їзд на територію вони обмотали колючим дротом і заблокували мішками, які до будівлі каналу привезла вантажівка.

У редакції NewsOne акцію пов'язали з трансляцією ініційованого лідером партії "Рух нових сил" Міхеілом Саакашвілі "Маршу за імпічмент".

Учасники блокади, у свою чергу, заявили про те, що власник телеканалу депутат Євген Мураєв повинен "покаятися за сепаратистські висловлювання" і звільнити "ватних" ведучих".