UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці затримали у Львові двох чоловіків, які палили автівки військових на замовлення РФ

Під час обшуків в них було виявлено горючі суміші, призначені для наступних підпалів.

Правоохоронці затримали у Львові двох людей, які палили автомобілі військових на замовлення від кураторів.  Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Telegram

“Палії авто військовослужбовців… Тоді, як більшість українців обʼєднані заради перемоги, і роблять все можливе… Є ті хто, не гидують брати "швидкі" та "легкі" гроші у ворога, аби нищити країну, зраджувати самому собі”, – розповів Олексій Білошицький.

Зазначається, що поліціянти затримали паліїв по гарячих слідах. Як розповів Білошицький, СБУ вже має достатньо доказів проти зловмисників. Зокрема у затриманих під час обшуків слідчі виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором та горючі суміші, призначені для наступних підпалів.

Затриманим вже повідомили про підозру щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України). За цією статтею їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України разом з Нацполіцією затримали палійку авто спецпризначенця Національної гвардії, яка готувала підпал місцевого ТЦК. Їй повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).