UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці повідомили про підозру пропагандисту сепаратистського телеканалу

Підозрюваний є "обличчям" каналу в «ЛНР»

Через поширення антиукраїнської пропаганди правоохоронці повідомили про підозру головному редактору сепаратистського телеканалу в так званій «ЛНР» - повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, в 2014 році підозрюваний добровільно працевлаштувався в так звану «Державну телевізійну та радіомовну компанію «ЛНР», де за час своєї «кар’єри» обіймав посади гендиректора, головного редактора та телеведучого

«Починаючи з березня 2022 року, у ході повномасштабного вторгнення РФ на територію України, підозрюваний працює головним редактором телекомпанії псевдореспубліки», - зазначають в прокуратурі.

«Журналіст», за інформацією правоохоронців, прославляє в регіональних медіа прославляє державу-агресора та її окупаційну адміністрацію. Чоловік є обличчям сепаратистського телеканалу, здійснює підготовку та затвердження сюжетів, є ведучим телевізійних програм антиукраїнського характеру, а також безпосередньо впливає на формування інформаційної політики телеканалу.

Пропагандист і досі поширює «руський мир» в інфопросторі на різноманітних медіаресурсах та власній сторінці в одній із соцмереж.

Читайте також: Британія ввела санкції проти кремлівського пропагандиста Грема Філіпса

Нагадаємо, російських ідеологів «денацифікації» Гаспаряна та Сергійцева оголосили в міжнародний розшук.