UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці арештували майно довіреної особи Януковича на мільярд гривень

Він виробляє ліки у "ДНР".

© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора

Правоохоронці повідомили про підозру ексдепутату ВРУ від "Партії регіонів" та довіреній особі президента-втікача Віктора Януковича, а також трьом поплічникам. Також арештували його майно на суму понад мільярд гривень, повідомляє офіс генерального прокурора.

Зокрема, арештували рахунки, квартири у столиці, будинок та землю поблизу біля Києва, корпоративні права, а також сім люксових авто. Зазначається, що арешт діє на усі активи колишнього депутата.

Читайте також: Підозрюваному у хабарництві ексглаві Верховного суду продовжили запобіжний захід

Правоохоронці повідомили, що підозрюваний разом з поплічниками хотіли за законами "ДНР" створити юридичну особу в окупованій Горлівці, а також відновити там виробництво медичних препаратів, аби постачати їх окупантам. Для цього вони звʼязались з ватажками невизнаної республіки. Наразі підозрювані забезпечують ліками військові шпиталі країни-агресорки та сплачують податки до бюджету "ДНР".

Колишньому депутату та його поплічникам оголосили про підозру за статтею про фінансування та матеріальне забезпечення діяльності терористичної організації "ДНР" (ч. 3 ст. 258-5 КК України). Він виїхав з України ще до повномасштабного вторгнення РФ.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ексглаві МВС часів Януковича Віктору Захарченку. У 2022 році він намагався схилити українських чиновників до зради на користь ворога.