UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці влаштували обшук в офісі телеканалу Димінського

Наголошується, що Петро Димінський був присутній в приміщенні офісу один раз – вісім років тому, на урочистому відкритті прес-центру ZIK.

Співробітники правоохоронних прийшли з обшуками в офіс інформагентства і телеканалу ZIK у Львові.

Як зазначається в заяві ZIK, причиною обшуків нібито є слідчі дії у справі про смертельне ДТП за участю автомобіля, який належить інвестору ZIK Петру Димінському.

Наголошується, що Петро Димінський був присутній в приміщенні офісу один раз – вісім років тому, на урочистому відкритті прес-центру ІА ZIK.

"Це вже виходить за межі й інакше, як рейдерським захопленням, названо бути не може. Робота телестудії та інформаційного агентства частково заблокована. У діях правоохоронців відсутня будь-яка логіка. Це просто політичне замовлення Авакова і Ко. Я не здивуюся, якщо наші глядачі завтра увімкнуть ZIK і нічого не побачать, мовляв у зв'язку із ДТП мовлення каналу призупинено", - заявив гендиректор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

Повідомляється, що быски проводилися не тільки в офісах Димінського, але і на старій базі ФК "Карпати", де тренуються діти, і де сам Димінський був три роки тому.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці провели обшук в офісі президента футбольного клубу "Карпати", співвласника телеканалу ZIK Петра Димінського на вулиці Винниченка у Львові, який розташований у будівлі, що належить Львівській облраді.

У прес-службі поліції Львова заявили про те, що обшуки проводилися за вказівкою головного слідчого управління з Києва, львівські слідчі допомагали колегам зі столиці.

Нагадаємо, що 20 серпня у Львові на два місяці заарештували охоронця бізнесмена Петра Димінського Андрія Борща. 18 серпня на трасі Львів-Краковець "Мерседес" Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка загинула на місці.

Винуватцем ДТП визнав себе сам Борщ, який зазвичай їздить кортежем в машині охорони. У той час родичі загиблої заявляють про те, що за кермом "Мерседеса" був Димінський.

5 вересня Апеляційний суд Львівської області замінив охоронцеві Димінського запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.