UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці відзвітували про проведення першочергових дій у справі про побиття Найєма

Триває підготовка документів для екстрадиції з Азербайджану одного з підозрюваних у цьому злочині.

У справі про побиття в центрі столиці народного депутата Мустафи Найєма від фракції "Блок Петра Порошенка" проведені першочергові слідчі та процесуальні дії, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. Унаслідок дорожнього конфлікту він дістав струс мозку та перелом щелепи, наразі депутат перебуває на лікуванні.

"На даний час у кримінальному провадженні вже проведено всі необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії. Крім того, у зв'язку із затриманням в Азербайджані підозрюваного у нанесенні тілесних ушкоджень народному депутату, прокуратура міста Києва готує клопотання про його екстрадицію в Україну", - йдеться у повідомленні.

Столична прокуратура здійснюватиме процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом побиття Найєма. Його розслідуванням займатиметься поліція.

"Прокуратура міста Києва взяла під своє процесуальне керівництво кримінальне провадження, розпочате за фактом вчинення хуліганських дій відносно народного депутата України Мустафи Найєма та нанесення йому тілесних ушкоджень… Подальше досудове розслідування у цьому провадженні доручено слідчому управлінню Головного управління Нацполіції в м. Києві", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, правоохоронці готують документи на екстрадицію Магомеда-Аміна Саїтова - четвертого підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма. Найближчим часом вони будуть доставлені в Азербайджан. Раніше місцеві правоохоронці затримали Саїтова. Як повідомив міністр МВС Арсен Аваков, його оголосили в розшук ще 2 травня.

Як повідомлялося, 30 квітня на народного депутата Мустафу Найєма напали троє осіб, згодом до них приєдналася ще одна. Приводом для нападу став дорожній конфлікт: політик не став пропускати позашляховик, який підрізав його в районі Бессарабського ринку. Медики діагностували в Найєма перелом щелепи і струс мозку. Депутата шпиталізували та прооперували.