UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці направили полковнику ЗС РФ підозру у причетності до обстрілу КПВВ під Волновахою

СБУ два роки встановлювала осіб, причетних до обстрілу пасажирського автобусу та загибелі 13 цивільних.

Слідчі Служби безпеки України направили громадянину України та полковнику Збройних сил РФ підозри у вчиненні тяжкого злочину в рамках розслідування інциденту з обстрілом пасажирського автобусу біля Волновахи та загибелі 13 цивільних осіб у 2015 році, повідомив заступник Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

"Ми витратили майже два роки, щоб зібрати докази, частина з яких вам сьогодні продемонстрована, для того, що б встановити осіб, причетних до цього злочину, що б ідентифікувати їх. Під процесуальним керівництвом Генпрокуратури нам вдалося отримати докази, які стали підставою для повідомлення про підозру конкретним особам, а саме, громадянину РФ, військовослужбовцю полковнику Синельникову та громадянину України Шпакову", - заявив він в ході брифінгу 9 березня в Києві.

Представник СБУ уточнив, що повідомлення про підозру було спрямовано цим особам поштою за місцем їх реєстрації.

Нагадаємо, 13 січня 2015 року терористи обстріляли з "Градів" контрольний пункт біля Волновахи, на якому проходив перевірку автобус Златоустрвка-Донецьк з 40 мирними громадянами.

В результаті теракту 10 осіб загинули на місці, троє померли в лікарні. Всього до лікарні потрапили 20 поранених пасажирів, переважно пенсіонерів і студентів. Серед загиблих - 7 жінок, наймолодшій з них було 24 роки.