UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці ліквідували мережу митних шахраїв, провели понад 40 обшуків у трьох областях

Через діяльність центру мінімізації митних платежів бюджет недоотримав понад 15 мільйонів гривень.

© Прокуратура Київської області
Центр діяв щонайменше рік
Центр діяв щонайменше рік
© Прокуратура Київської області
© Прокуратура Київської області
© Прокуратура Київської області
© Прокуратура Київської області

Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області викрили та припинили злочинну діяльність міжрегіонального центру мінімізації митних платежів. Упродовж 2017-2018 років діяльність центру завдала державному бюджету збитків у розмірі понад 15 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба прокуратури.

У межах досудового розслідування правоохоронці провели понад 40 обшуків у квартирах та будинках фігурантів справи, у транспортних засобах і офісах на території Київської, Харківської і Одеської областей, а також у столиці.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи фінансово-господарської діяльності, комп'ютери й електронні носії інформації, понад 30 печаток і майже десять мільйонів гривень, отриманих злочинним шляхом. Банківські рахунки ділків заарештовано.

За фактом протиправної діяльності центру відкрито провадження за ч. 3 статті 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Раніше у Дніпрі Служба безпеки України закрила російський "конвертцентр" з оборотом у 750 мільйонів гривень.

Також співробітники СБУ перекрили у Києві потужний канал фінансування терористичної організації "ДНР". Троє чоловіків створили в столиці мережу підпільних пунктів обміну валюти, з якого переправили в ОРДО валюту на понад 60 мільйонів у гривневому еквіваленті. Ці гроші використовувались для потреб бойовиків НЗФ.