UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці кваліфікували обстріл Зайцевого як теракт

В результаті ворожого обстрілу були пошкоджені дев'ять будинків, постраждалих серед місцевого населення немає.

Артилерійський обстріл бойовиками селища Зайцеве у Бахмутському районі Донецької області кваліфіковано як терористичний акт, повідомляє інформагентство УНН з посиланням на поліцію Донецької області. В результаті удару були пошкоджені мінімум дев'ять будинків, постраждалих серед місцевого населення немає.

"Обстріл населеного пункту кваліфіковано за ч. 2 ст. 258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України", - повідомили в Бахмутському відділі поліції.

Нагадаємо, що сьогодні, 26 квітня, бойовики з 9 ранку обстрілювали Зайцеве. Через обстріл були пошкоджені домоволодіння по вулиці Вологодського і Шумського, також була поранена велика рогата худоба, яка знаходилася в господарській будівлі.

Раніше, 17 квітня, штаб АТО повідомив про те, що російсько-окупаційні війська інтенсивно обстрілювали Зайцеве із забороненої Мінськими домовленостями важкої артилерії.

Як повідомлялося, учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО також було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.