UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Правий сектор" має намір підключитися до переговорів влади з опозицією

Ветерани-афганці та "Правий сектор" вважають, що переговорний процес потрібно відновити до початку чергової сесії Верховної Ради.

Об'єднання "Правий сектор" й ветерани-афганці хочуть виступити третьою стороною у ще незапланованому раунді переговорів між владою і опозицією щодо врегулювання суспільно-політичної кризи.

Вони пояснюють своє рішення тим, що "влада та опозиція не досягають ніяких домовленостей щодо врегулювання надзвичайної ситуації в державі і підводять країну на межу війни".

"Ми, "Правий сектор", "афганці" та інші силові структури Майдану звертаємося з вимогою до влади та опозиції відновити переговорний процес і включити нас у переговорний процес" , - заявив один із лідерів об'єднання "Правий сектор" Дмитро Ярош. Він наполягає, що переговорний процес потрібно відновити до початку чергової сесії Верховної Ради, яка відбудеться 4 лютого.

Також "Правий сектор" вимагає до початку сесії Верховної Ради амністувати всіх учасників протестів, які опинилися за ґратами.

За словами Яроша, у разі амністії представників об'єднання буде виведено з барикад на вулиці Грушевського на вихідні позиції Майдану.

Однак якщо заарештованих не буде звільнено, "Правий сектор" залишає за собою право на "самостійні адекватні дії, які можуть виходити за конституційні рамки", - заявив Ярош. !zn