UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежники від вогню врятували електропідстанцію та газопровід у Станично-Луганському районі

Вогонь розповсюджується у напрямку смт Петропавлівка та на околицю села Артема.

Пожежникам вдалося врятувати від загоряння електропідстанцію та магістральний газопровід біля села Артема Луганської області. Про це повідомляє Станично-Луганська районна державна адміністрація на своїй сторінці у Facebook.

«Вогнеборці відстояли електропідстанцію, що біля села Артема та магістральний газопровід високого тиску, який проходить вздовж села. Зараз приборкують вогонь який розповсюджується у напрямку смт Петропавлівка та окрайку села Артема», - йдеться у дописі.

Відтак, для безпечного гасіння пожежі, електропідстанція поки залишається знеструмленою.

Читайте також: У Луганській області для гасіння пожеж уздовж лінії розмежування застосовують пожежний поїзд

Нагадаємо, на Луганщині 30 вересня вздовж лінії розмежування виникло 8 масштабних осередків лісових пожеж. Як повідомлялося, осередки займання виникли через обстріли з боку підконтрольних Росії бойовиків.

В Офісі генпрокурора озвучили чотири версії виникнення пожеж у Луганській області. Відзначається, що попередня правова кваліфікація - порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі (ч. 1, 2 ст. 270 КК). 

Таким чином, за фактом лісових пожеж на Луганщині правоохоронці відкрили 11 кримінальних справ за статтею 270 КК України.