UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежі на Луганщині: у Станиці Луганській складна ситуація через детонування вибухонебезпечних предметів

На одній з вулиць міста палають майже всі будинки.

Через пожежі на Луганщині складна ситуація склалася у Станиці Луганській, повідомила пресслужба РДА. Гасіння вогню ускладнюється детонацією вибухонебезпечних предметів, які залишаються на вулицях після обстрілів бойовиками у перші роки війни.

«На 15:00 дуже складана ситуація у Станиці-Луганській, палають майже всі будинки на вулиці Донецька. Гасіння пожеж ускладнюється тим, що протягом 2014-2016 років ця вулиця дуже щільно обстрілювалась бойовиками, внаслідок чого там залишилось багато вибухонебезпечних предметів, які зараз детонують через високу температуру, чим загрожують життю рятувальників та людей, які знаходяться поруч», - йдеться у повідомленні.

Через сильні пориви вітру вогонь перекинувся через залізничний насип до вулиці Лебединського.

На допомогу пожежникам залучена комунальна техніка КП “Станічник” та КП “Теплосервіс”, якою оперативно підвозять воду.

Читайте також: У Луганській області ліквідували більшість пожеж — ДСНС

Нагадаємо, напередодні стало відомо про те, що підтримувані Росією бойовики в Донбасі обстріляли лісовий масив, у результаті чого  виник новий осередок пожежі. За повідомленнями жителів Станиці Луганській, починаючи з 23:30 фіксуються постріли зі зброї великого калібру з окупованої території. Після чого відчуваються гучні розриви снарядів в районі КПВВ. Близько 00:20 надійшло повідомлення про пожежу в лісовому масиві у КПВВ. 

За словами першого заступника голови МВС Сергія Ярового, загинуло дев’ятеро осіб – один в результаті пожежі, точну причину інших назвуть після проведення відповідних експертиз.

При цьому інформація щодо числа евакуйованих осіб різниться. Так у штабі операції Об’єднаних сил кажуть про те, що через пожежі евакуювали майже 1000 осіб, а в Держслужбі з надзвичайних ситуацій заявляють про 120 евакуйованих.

Також через пожежі тимчасово припинило роботу КПВВ «Станиця Луганська». При цьому через пориви вітру вогонь перекинувся на контрольно-пропускний пункт "Станиця Луганська". У самому КПВВ горять дерев'яні навіси.