UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежі на Луганщині: поліція назвала чотири джерела займання

Пожежники продовжують боротися з вогнем у Луганській області.  

Поліція встановила чотири джерела займання, що переросли у пожежі в природних екосистемах на території Луганської області. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця поліції у Луганській області Тетяна Погукай. 

"Проведено 265 оглядів будинків та місцевості, визнано потерпілими та допитано 465 осіб, допитано як свідків – 187 осіб, загалом виявлено пошкоджень 583 будинків, 936 господарчих споруд, 59 транспортних засобів, загибель 630 голів свійських тварин та 102 свійських птиць. Вилучено 572 зразки продуктів горіння, призначено 7 судово-медичних експертиз", - повідомила Погукай. 

Речниця назвала такі ймовірні джерела займання: 

Також Погукай зазначила, що через пожежі відкрито 11 кримінальних проваджень за статею 270 КК України.  

Читайте також: У Луганській області залишилося загасити дві лісові пожежі

Нагадаємо, пожежі на Луганщині знову спалахнули наприкінці вересня. Вогонь забрав життя 11 людей та знищив близько 250-300 будинків. Також через розповсюдження вогню евакуювали 150 жителів області. Спочатку в Станично-Луганській РДА заявили про те, що причиною нової пожежі став обстріл бойовиками лісового масиву – оскільки літо були сухим і не дощовитим, деревина швидко зайнялась. 

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що постраждалі від лісових пожеж отримають грошову компенсацію

5 жовтня почав працювати контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», який призупиняв роботу через поширення вогню. 

Пізніше в Офісі генпрокурора озвучили чотири версії виникнення пожеж у Луганській області. Відзначається, що попередня правова кваліфікація - порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі (ч. 1, 2 ст. 270 КК).