UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежа в Новій Каховці: Підозрюваного у підпалі будинку затримала поліція

За попередньою інформацією, п'яний чоловік заснув з цигаркою.

Поліція затримала чоловіка за підозрою в підпалі багатоквартирного будинку в Новій Каховці. За попередньою інформацією, чоловік, який мешкає в одній з квартир на п'ятому поверсі, заснув із цигаркою, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, повідомили в поліції Херсонської області в неділю, 5 липня.

Мешканці будинку розповіли поліцейським, що вони відчули запах диму з однієї з квартир, і почали стукати туди. Так як чоловік не відчиняв двері, сусіди вибили її. І побачили п'яного чоловіка і палаючу квартиру. Вони також стверджують, що знали про його проблеми з алкоголем.

Після того, як сусіди вибили двері, вогонь перекинувся на дах і почав швидко поширюватися по поверху. Мешканці залишили будівлю.

Поліцейські також поспілкувалися з 38-річним мешканцем згорілої квартири. Він розповів, що випивав вдома, після чого вирішив закурити, але заснув на дивані.

Читайте також: Вибух на Позняках: поруч з пошкодженим будинком горіла багатоповерхівка

Кримінальне провадження зареєстрували за ст. 270 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства).

Якщо провину чоловіка доведуть в суді, йому загрожує штраф від 50 до 120 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, або до двох років виправних робіт, або ж до трьох років обмеження волі.

Пожежа в п'ятиповерхівці на вулиці Букіна, 20 у Новій Каховці спалахнула близько 14:45 неділі, 5 липня. Місцеві ЗМІ повідомляли, що чоловік нібито навмисне підпалив квартиру після сварки з дружиною.