UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежа у Чорнобильській зоні: у небо підняли авіацію

У зоні відчуження загорілися 30 покинутих будівель і трава на 20 га.

У зоні відчуження загорілися 30 відселених будинків і трав'яний настил на площі 20 га. Для ліквідації загоряння в небо підняли пожежну авіацію, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники отримали повідомлення про пожежу поблизу колишнього смт Поліське Київської області о 14:18 вівторка, 2 квітня. Займання виникло на відкритій території на площі 10 га і охопило близько 25 відселених напівзруйнованих будівель. Площа загоряння збільшилася вдвічі, вогонь охопив три десятки покинутих будівель.

За станом на 17:00 пожежу локалізовано на 20 га, поширення вогню зупинено.

В операції з ликивдации загоряння задіяні 98 вогнеборців та 23 одиниці спецтехніки, включаючи пожежну авіацію: літак Ан-32П і вертоліт Мі-8.

Нагадаємо, 5 червня минулого року у Чорнобильській зоні зайнявся ліс. До вечора площа загоряння скоротилася з 15 до 10 га. До вечора 7 червня пожежу було ліквідовано. В операції з її ліквідації були задіяні 138 осіб і 25 одиниць техніки, у тому числі два літаки Ан-32П і вертоліт Мі-8. Пожежна авіація скинула на палаючий ліс понад 300 тонн води.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Знищення або пошкодження лісових масивів".