UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежа у будинку Шабуніна почалась через підпал: результати експертизи

За словами Шабуніна, підпал здійснювався у спосіб, який залишав мінімальні шанси на порятунок людей в будинку.

Експертиза пожежі в будинку голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна показала, що вогонь здійнявся внаслідок умисного підпалу. Про це Шабунін повідомив у Facebook

"Отримали висновки експертизи щодо мого будинку - 100% умисний підпал. Я не маю права розголошувати матеріали провадження нацполіції, тож дуже прозоро натякну: до їхньої експертизи в мене претензій немає", - написав Шабунін. 

За його словами, підпал здійснювався у спосіб, який залишав мінімальні шанси на порятунок людей в будинку.

Згідно з висновками експертизи, пожежа почалась із ганку будинку активіста. "Для виникнення стійкого полум’яного горіння був використаний інтенсифікатор процесу горіння, легкозаймиста рідина – бензин, дизельне паливо або газ", - йдеться в експертному висновку.  

"Господнє чудо, що сусідка посеред ночі не спала. Ні виконавців, ні, тим більше, замовників злочину не знайдено", - уточнив Шабунін. 

Голова Центру протидії корупції додав, що вже розпочато відновлення будинку. 

Читайте також: Пожежа в будинку Шабуніна: поліція спростувала версію про вибухівку

Нагадаємо, 23 липня, невідомі спалили будинок голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, розташований на вулиці Ентузіастів 16а в Києві. Батьки активіста встигли вибігти, в результаті пожежі ніхто не постраждав.

В ЦПК вважають, що підпал будинку Шабуніна свідчить про нездатність влади забезпечити належний захист громадських активістів.

Поліція відкрила кримінальне провадження ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років