UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежа на мисі Чауда в Криму за добу збільшилась в кілька разів

Вогонь поблизу російської військової базі палає уже кілька днів.

Пожежа в окупованому Росією Криму на мисі Чауда, де розташована російська база, з якої окупанти запускають БПЛА «Шахед» по Україні, за минулу добу розширилась в кілька разів, повідомляє «Радіо свобода» із посиланням на дані супутникових знімків.

Журналісти порівняли супутникові знімки за 25 та 26 червня та відмітили, що охоплена пожежею територія значно зросла, а вогонь дійшов до будівель на території військової частини.

Згідно з картою військових об'єктів Криму видання «Крим.Реалії» саме там на мисі Чауда знаходяться позиції берегової та протиповітряної оборони російської армії.

Читайте також: Партизани провели диверсію на залізниці в Криму: опубліковано відео

Водночас достеменна причина пожежі на військовому об'єкті досі невідома. За попередньою інформацією, атак на полігон не було, а пожежа почалась орієнтовно 24 червня. Зокрема, вранці у понеділок на супутникових знімках території уже було видно масштабне полум'я у місці, де розташований військовий полігон окупантів.

Водночас 20 червня місцевий Telegram-канал повідомив про вибух в районі мису. Джерела повідомляли, що тоді вибухнув боєкомплект, проте окупаційна влада інформацію не коментувала.