UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поворозник: У Києві готуються до повного відключення світла, як до одного зі сценаріїв

Саме збільшення споживання електрики, що є характерним для періоду холодів, може призвести до переходу на аварійні відключення. 

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомив, що наразі у Києві немає аварійних відключень світла, лише стабілізаційні, коли електрику вимикають не довше, ніж на 4 години. Проте влада готується до найрізноманітніших сценаріїв, розповів він під час інтерв'ю телеканалу "Київ". 

"Ми готуємось до різних сценаріїв, в тому числі до повного відключення, - сказав він. - Але у зв’язку з пониженням температури, електроспоживання значно збільшується. Тому нам зараз, як ніколи, треба економити електроенергію. Бо збільшення споживання може призвести до аварійних відключень, якщо система не буде справлятися". 

Читайте також: Відключення електроенергії: 10 млн. українців залишаються без світла, а Київ поставив антирекорд

Нагадаємо, в Україні в окремих районах можуть запровадити графіки включення, а не виключення. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що значні обмеження електропостачання по країні триватимуть ще доволі довго. Загалом в середньому без світла залишаються близько 40% споживачів, а прогнозувати, коли ситуація зміниться, поки неможливо.