UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повітряні сили розповіли про збитих російських "пташок" за добу

Серед них - Су-35.

За добу ЗСУ знищили 3 ворожі повітряні цілі, а також ротно-тактичну групу російської армії. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

За добу було уражено: літак Су-35, вертоліт Ка-52, БпЛА "Орлан-10" та ротно-тактичну групу.

"27 травня, близько 14.00 години у небі Херсонщини винищувач МіГ-29 Повітряних сил Збройних сил України збив російський винищувач Су-35 із складу 23 винищувального авіаполку східного воєнного округу РФ”, - розповів Ігнат.

За його словами, український МіГ-29 прикривав групу літаків ударної авіації – штурмовики Су-25 Повітряних Сил Збройних Сил України, які у той момент завдавали ударів по військах окупанта на Херсонщині.

В результаті авіанальоту було знищено ротно-тактичну групу окупантів разом з технікою та живою силою.

Для перехоплення українських штурмовиків з аеродрому Бельбек, що розташований у окупованому Криму, вилетів російський винищувач Су-35. Його і збив український МіГ-29.

Перехоплений радіосигнал свідчить про те, що пілот російського літака катапультувався, а поблизу Херсона прогримів вибух.

Нагадаємо, за інформацією радника Офiса Президента України Олексій Арестовича, у Донецькій області українські захисники "накрили" передовий командний пункт російських окупантів

Американський генерал-лейтенант у відставці, , екскомандувач Сухопутним командуванням союзників та армією США в Європі Бен Ходжес впевнений, що до кінця літа Україна зможе відтіснити ворожі російські війська на позиції, які вони займали на 23 лютого 2022 року.