UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повідомлення про замінування КПВВ "Майорське" виявилося неправдивим

Через хибне мінування робота контрольного пункту була припинена на чотири години.

Повідомлення про мінування КПВВ "Майорське" не підтвердилося. Робота контрольного пункту після обстеження території піротехніками ДСНС і кінологами відновлено, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Станом на 09:30 територію КПВВ повністю обстежено групою розмінування ДСНС за допомогою службових собак, навчених на пошук вибухівки. Пропуск осіб та транспортних засобів повністю відновлено", - йдеться в повідомленні, поширеному в понеділок, 15 липня.

На КПВВ направлено посилені наряди Держприкордонслужби для перевірки документів і автомобілів з метою якнайшвидшого оформлення осіб, які сформували чергу за час вимушеного простою пункту в'їзду-виїзду.

Анонімне повідомлення про мінування КПВВ "Майорське" надійшло на гарячу лінію "102" о 5:45 понеділка, 15 липня. Персонал КПВВ і громадян, які перетинають лінію розмежування, евакуювали. На місце прибула група розмінування ДСНС зі складу Об'єднаних сил.

Читайте також: У штабі відзвітували про результати розмінування з початку ООС

У 2018 році поліція отримала майже 2,5 тисячі неправдивих повідомлень про замінування. Дві третини з них – 1708 - стосувалися об'єктів у Харківській області. На другому місці опинився Київ (190 повідомлень), на третьому і четвертому - Львівська та Одеська області, де було зареєстровано 139 і 85 неправдивих повідомлень відповідно.

Цьогоріч кількість таких повідомлень рекордна, в Україні періодично "мінують" суди, станції метро, лікарні, дитсадки, ТЦ, вокзали, аеропорти тощо.