UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повертатися зарано, окупанти обстрілюють прикордонні території України, повідомляє Генштаб

За попередню добу противник декілька разів наносив артилерійські та ракетні удари по населеним пунктам Чернігівщини, Сумщини та Харківщини.

Для відтягування українських сил від ліні фронту, російські окупанти обстрілюють деокуповані прикордонні території України, повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Українська розвідка зафіксувала факти розгортання поблизу державного кордону додаткових вогневих позиції та захисних споруд в Брянській та Курській областях РФ. Тож противник не нехтує можливістю обстрілювати деокуповані території Чернігівщини та Сумщини. За попередню добу російські окупанти здійснювали артилерійські та мінометні обстріли прикордонних населених пунктів та завдали ракетного удару по селищу Десна. Паралельно проводять повітряну розвідку на Сіверському напрямку.

Читайте також: Окупанти обстріляли Харківську область: двоє загиблих і десятеро поранених

На Харківщині противник намагається утримувати раніше зайняті позиції, стримувати ЗСУ та проводити контратаки для відновлення втрачених позицій. Почастішали випадки використання диверсійно-розвідувальних груп.

Складною ситуація лишається в районі Ізюмщини. Ворог намагається покращити тактичне положення та рухається у бік Слов'янська. Відбулося бойове зіткнення поблизу села Велика Комишуваха. Збройні сили України змогли відбити атаку, відтіснити ворога на раніше зайняті позиції та завдати значних втрат.

Загалом, за попередню добу, українські захисники відбили 16 атак російських окупантівв зоні ООС.