UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повернення депортованих Росією дітей є одним з найголовніших пріоритетів для України – Кислиця

Він подякував зарубіжним партнерам за їхню активну роль і незмінну підтримку зусиль Києва в цьому напрямку.

Постійний представник України Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН наголосив, що повернення українських дітей, яких депортувала Росія є одним з основних пріоритетів для нашої держави. Повідомляє Укрінформ.

«Україна знову наполягає на негайному і беззастережному поверненні всіх дітей, у тому числі тих, які згодом були усиновлені чи передані в прийомні сім'ї», – зазначив Кислиця.

Представник України в ООН подякував зарубіжним партнерам за їхню активну роль і незмінну підтримку зусиль України в цьому напрямку.

Він також додав, що 8 грудня в Києві відбудеться перше засідання міжнародної коаліції за повернення українських дітей, мета якого - «посилити місію України з повернення додому депортованих і насильно переміщених дітей». Крім того, коаліція має намір взятися до реалізації конкретних проєктів і зобов'язань, спрямованих на безпечну репатріацію, реабілітацію та інтеграцію постраждалих дітей.

Читайте також: Росіяни депортували 100 українців з окупованих територій Херсонської області

Нагадаємо, росіяни продовжують використовувати дітей на тимчасово окупованих українських територіях для поширення своєї пропаганди. Так, нещодавно стало відомо, що неповнолітніх українців змушують писати листи окупантам.