UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поточний карантин не здатний запобігти поширенню коронавірусу в Україні. KSE дала рекомендації

Сьогодні українці більше бояться втратити роботу, ніж захворіти на COVID-19. Навесні було навпаки 

Моделювання Київської школи економіки (KSE) показує, що поточний карантин, запроваджений в Україні в умовах пандемії COVID-19, не здатен запобігти стрімкому поширенню коронавірусу та імовірному критичному навантаженню на систему охорони здоров’я вже в першій декаді листопада. KSE попереджає, що в Україні треба змінити систему карантинного зонування.

У Київській школі економіки наголошують, що навіть якщо поступово усі області увійдуть до «червоної» зони у поточному карантині — ріст захворюваності триватиме. 

Серед проблем поточної системи карантинних обмежень у KSE кажуть, що система реагує на наслідки поширення COVID-19, а не запобігає спалахам. 

Фактично у “червоних” зонах діють лише поодинокі обмеження з переліку, встановленого урядом, а рівень дотримання обмежень громадянами — низький. 

Київська школа економіки дала рекомендації, що необхідно змінити:

Сьогодні в Україні зафіксували 7 053 випадки зараження коронавірусом. Це новий антирекорд для країни. За весь час пандемії в країні зафіксовано 322 879 випадків COVID-19.

Напередодні повідомлялося, що жодна з областей не готова до ослаблення карантину в Україні. Згідно з даними міністерства, найбільший рівень захворюваності за останні 14 днів спостерігається в Сумській області - 340,9 випадків на 100 тис. осіб. Крім того, в Хмельницькій області цей показник дорівнює - 326,8, Тернопільській - 312,1 і Харківській - 307,1.