UA / RU
Підтримати ZN.ua

Потяги до Херсона на разі не курсуватимуть

Заплановані рейси прямуватимуть до Миколаєва.

Потяги з Краматорська, Львова та Києва, які були заплановані  у напрямку Херсона у середу, 27 грудня, попередньо прямуватимуть лише до Миколаєва, повідомила «Укрзалізниця».

«Наразі ми оцінюємо пошкодження вокзалу, вагонів та слідкуємо за станом наших поранених працівників», - додали в компанії.

Вранці понад 100 пасажирів з херсонського вокзалу, який у вівторок ввечері постраждав від російського обстрілу, успішно дістались Києва за графіком о 7:20. Автобусами їх транспортували до Миколаєва, звідки посадили на потяг.

«На одній з проміжних станцій поїзд з херсонцями перехопив Food train Укрзалізниці: 320 порцій їжі, включно з наборами для дітей, були перевантажені на поїзд, щоб пасажири змогли поснідати перед прибуттям до столиці», - зазначили в «Укрзалізниці».

Читайте також: В ніч проти 27 грудня росіяни запустили по Україні 46 «шахедів», збити вдалося не всі – Генштаб

Російська армія ввечері 26 грудня завдала удару по Херсону, зокрема по залізничному вокзалу міста, де на той час пасажири очікували на потяг до Києва. Внаслідок обстрілу було пошкоджено вокзал і рухомий склад у Херсоні, а також отримали поранення кілька працівників залізниці. Також загинув один поліцейський, який проводив евакуацію цивільних, та ще двоє отримали поранення.

Вночі Херсон зазнав атаки російських БПЛА Shahed.