UA / RU
Підтримати ZN.ua

Потік на виїзд із України на західному кордоні знову перевищив потік на в'їзд – ДПСУ

На минулих вихідних ситуація була протилежною.

У Держприкордонслужбі України повідомили, що потік на виїзд з країни до Євросоюзу та Молдову 18 квітня знову перевищив потік на в'їзд, пише «Інтерфакс-Україна». При цьому минулими вихідними – 16 та 17 квітня – вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну більше в'їхало людей, ніж виїхало.

Так, 18 квітня в Україну в'їхало 26 тисяч людей, із них 23 тисячі – українців. При цьому 17 квітня в'їхало 29 тисяч людей, з них українців – 26 тисяч.

Якщо говорити про виїзд із країни, то кордон напередодні перетнули 30 тисяч людей. При цьому 17 квітня із країни виїхали понад 28 тисяч людей.

Читайте також: Вже є випадки висадки пасажирів на державному кордоні - Укрзалізниця

Нагадаємо, для громадян України, які мають намір виїхати до інших країн із охоплених війною регіонів, продовжили можливість перетину кордону за внутрішніми паспортами. Близько 90% тих, хто виїжджає нині з країни, – жінки та діти. Виїзд за межі України дітей віком до 16 років здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).