UA / RU
Підтримати ZN.ua

Постанову, яка регламентує дотримання карантинних обмежень, змінять – Степанов

Під час селекторної наради у Зеленського, голова МОЗ розповів, чого саме стосуватимуться зміни.

Під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу під головуванням президента міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про зміну постанови, яка регламентує дотримання карантинних обмежень, повідомила пресслужба Офісу голови держави.

"Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що вноситимуться зміни до постанови, яка регламентує дотримання карантинних заходів. Вони визначатимуть, за яких обставин та чи інша область може зробити певні обмеження жорсткішими", - повідомили в ОПУ.

Вказано, що внесення таких змін буде потрібно на випадок погіршення епідемічної ситуації.

Читайте також: Українці заплатили 4,5 млн грн штрафів за порушення карантину

Нагадаємо, перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, відкрили парки та дитячі майданчики.

Другий етап ослаблення обмежень стартував 22 травня. Уряд дозволив відновити роботу транспорту і дошкільних закладів, готелів (крім хостелів), проведення спортивних змагань без глядачів і релігійних служб. Наступні етапи заплановані на 1 та 10 червня.

Датою третього етапу послаблення стало 1 червня. Тоді роботу відновили фітнес-центри, басейни та спортивні майданчики, а також відкрили міжобласні пасажирські перевезення та залізницю. У ВНЗ та професійно-технічних коледжах дозволено проведення сесій.

З понеділка, 15 червня, Україна відновлює регулярні пасажирські авіарейси за кордон. Із зарубіжних напрямів у першу чергу відновлюються авіаперельоти в найбільш популярні туристичні країни: Туреччину, Грецію, Кіпр, Чорногорію, Хорватію. Також в цей список країн потрапила і Грузія.

Водночас в Міністерств охорони здоров'я заявили про те, що станом на 14 червня до ослаблення карантину не готові Київ та 10 областей України. Для подальшого ослаблення карантинних обмежень в регіонах необхідно, щоб кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів становило менше 12 на 100 тисяч населення.