UA / RU
Підтримати ZN.ua

Постачання зброї Україні підтримує половина громадян ЄС – опитування

Порівняно з початком повномасштабної війни, підтримка дещо знизилася.

50% громадян ЄС вважають, що їхні країни повинні підтримувати Україну постачанням зброї, щоб вона могла захищатися від російської агресії, свідчать результати опитування сервісу Eupinions (належить німецькому фонду Bertelsmann Stiftung), проведеного у вересні серед 13 204 жителів Бельгії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі та Іспанії – його результати репрезентативні для всього ЄС, зазначають соціологи. 

У березні, протягом першого місяця повномасштабної війни, цей показник у всьому ЄС становив 56%, тобто підтримка дещо знизилася.

Найбільше українців у питанні допомоги зі зброєю підтримують поляки – 76%. Найнижчий показник в Італії: 36%. У Німеччині рівень громадського схвалення передачі зброї впав у вересні до 48% проти 57% у березні. 

Читайте також: Задля допомоги Україні НАТО інвестуватиме у виробництво зброї радянського зразка – Блінкен

Нещодавно видання The New York Times повідомило, що ресурси для постачання зброї Україні практично вичерпані у 20 із 30 країн НАТО. Йдеться переважно про невеликі країни. Більші країни, такі як Франція, Німеччина, Італія, як і раніше, здатні надавати допомогу. За інформацією джерела NYT, загалом НАТО передало Україні зброї вже на 40 мільярдів доларів, що можна порівняти з оборонним бюджетом Франції.