UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посольство США засудило наругу групи Bloodhound Gang над українським і російським прапорами

У посольстві підкреслили, що умисна наруга над національними символами є зухвалою і образливою не тільки для України і Росії, але і для США.

У посольстві США в Україні вважають зухвалою та образливою наругу над національними символами музикантами групи Bloodhound Gang.

"Умисна наруга над національними символами є зухвалою і образливою. В той же час ми твердо віримо у свободу висловлювання, що є універсальним правом, закріпленим Конституцією США та Загальною декларацією з прав людини. Рок-група Bloodhound Gang вирішила скористатися своїми правами у мерзенний спосіб, ображаючи США, а також український і російський народи під час своїх концертів у Києві та Одесі", - прокоментував ситуацію з наругою прапорами України і РФ виконуючий обов'язки прес-аташе посольства США Люк Штеле.

"Оскільки посольство США не має ніякого стосунку до цього, ми переадресовуємо всі запити з приводу детальної інформації організаторам концертів і самим членам групи Bloodhound Gang", - додав він.

Нагадаємо, група Bloodhound Gang почала тур по СНД з України. У Києві на концерті 30 липня "артист поливав сечею сцену", і "прицілювався на синьо-жовтий прапор України, який перебував на сцені". Публіку такий вчинок музиканта тільки розвеселив. Музиканти також вигукували "f**k Russia", і "народ підтримав".

У клубі "Ібіца" в Одесі 41-річний бас-гітарист групи Bloodhound Gang Евіл Джаред Хасселхофф використав прапор Росії як туалетний папір. Спаплюжений стяг він кинув у натовп, де його підхопив один із фанатів.

Печерське райуправління міліції Києва відкрило кримінальне провадження за фактом наруги над державним прапором України, одеські правоохоронці почали перевірку.

Bloodhound Gang не пустили на рок-фестиваль у Краснодарському краї у Росії, хоча і виплатили гонорар. В аеропорту Анапи, звідки вони летіли, їх закидали помідорами і тухлими яйцями, козаки влаштували бійку з музикантами і намагалися задушити бас-гітариста американським прапором, а після невдалої спроби (після втручання поліції) порвали прапор на очах у музикантів. !zn

Читайте також:

Київська міліція завела кримінальну справу на групу Bloodhound Gang

У Росії на Bloodhound Gang завели кримінальну справу за наругу над прапором в Одесі

Музикантів Bloodhound Gang, що зчинили наругу над українським і російським прапором випровадили з Росії