UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол США відвідала селище, що постраждало від російських окупантів на Київщині

США допомагають місцевому населенню відновити будинки.

Посол Сполучених штатів Америки в Україні Бріджіт Брінк відвідала селище Макарів у Київській області, де точилися бої з російськими окупантами. Про це вона повідомила у Twitter.

"Я перебуваю тут, у Макарові, де йшли одні з найзапекліших боїв на початку війни Росії проти України. Місцеве населення відбивалося 34 дні. І змогла почути жахливі історії про літніх і молодих людей. Сьогодні я перебуваю тут у контексті зобов'язань президента Байдена, конгресу США та американського народу про надання Україні 1 млрд доларів гуманітарної допомоги. Пишаюся гуманітарною допомогою США, завдяки якій люди можуть відновлюватися та одужувати", - зазначила Брінк.

Вона подякувала Всесвітній продовольчій програмі ООН.

"Пишаюсь тим, що фінансування США через USAID підтримало роботу Всесвітньої продовольчої програми з 8 мільйонами людей по всій Україні", - сказала дипломат.

Читайте також: На Київщині судитимуть колаборанта: працював псевдостаростою в Бучанському районі

Нагадаємо, наприкінці березня ЗСУ звільнили від російських окупантів Ірпінь, Бучу, Макарів та низку інших міст столичного регіону. Також відбили наступ під Броварами.

Докладніше про те, як змусити Росію відповісти за звірства в українських містах читайте у статті Інни Ведернікової Розлюднення Росії. Хто і як документує звірства «російського миру» у Бучі?