UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посилені патрулі наповнили місто Умань

Також збільшені патрулі в аеропорту Бориспіль.

Близько 200 військовослужбовців Національної гвардії України прибули до Умані Черкаської області для забезпечення громадського порядку та безпеки під час святкування юдейського нового року ([blink title="Рош ха-Шана" headinfo="Рош ха-Шана"]Рош ха-Шана (івр. רֹאש ה הַשָּׁנהה - "голова року") — єврейський Новий рік, який святкують два дні поспіль в молодика осіннього місяця тишрей (тишрі) за єврейським календарем (припадає на вересень або жовтень). З цього дня починається відлік днів нового єврейського року. Євреї, які представляють Брацлавську течію хасидизму, вважають своїм обов'язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана в Умані. Вони також вважають, що якщо вони зустрінуть Рош ха-Шана біля його могили, то наступний рік буде дуже щасливим.[/blink]).

Про це повідомляє пресцентр НГУ.

Гвардійці спостерігатимуть за поведінкою хасидів, щоб уникнути ексцесів.

"Гвардійці спільно з поліцейськими будуть нести службу під час масового перебування хасидів в Умані... Серед основних завдань правоохоронців - забезпечення громадського порядку в місцях компактного проживання та перебування паломників-хасидів і недопущення будь-яких правопорушень", - випливає з повідомлення.

Фото: сайт Нацгвардії України

Військовослужбовці Нацгвардії будуть нести службу цілодобово як на стаціонарних постах, так і на піших маршрутах, патрулюватимуть центр Умані та місцевість, прилеглу до озера, де будуть купатися паломники.

Також гвардійці спільно з поліцейськими забезпечують безпеку в міжнародному аеропорту "Бориспіль" в дні масового прибуття паломників і після завершення святкування в дні відльоту.

Читайте також: Прикордонники завершують підготовку до прийому десятків тисяч паломників-хасидів

Нагадаємо, за минулі чотири дні українські прикордонники оформили понад 3 000 тисяч хасидів, які прибули в Україну для святкування Рош Ха-Шана в Умані.

Тільки за добу кордон перетнули 1 350 паломників, повідомили в Держприкордонслужбі 2 вересня.

Раніше громадянина Ізраїлю, якого затримали за підозрою в стрільбі в Умані на День Незалежності, взяли під варту. Запобіжний захід 33-річному іноземцю обрав Уманський міськрайонний суд 26 серпня, повідомили в обласній поліції.

Заарештований може вийти на свободу після внесення застави, суму якого в поліції не назвали.