UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поширення коронавірусу в Україні викликає тривогу: оновлена статистика МОЗу

Ситуація складна в трьох областях України.

Міністерство охорони здоров'я оновило дані епідеміологічної ситуації по країні.

Згідно з інформацією міністерства, на ранок 2 жовтня один регіон України демонструє показники "помаранчевої" зони карантину, а у двох інших статистика погіршуються, йдеться в даних Міністерства охорони здоров'я.

Показники Чернівецькій області відповідають "помаранчевої" зоні карантину. У цьому регіоні перевищено рівень госпіталізації хворих коронавірусом - 62 на 100 тисяч населення, при дозволених 60. Також в цій області високий рівень COVID-захворюваності - 558 на 100 тисяч населення, при допустимих не більше 75.

Читайте також: Вчені знайшли білок, який перешкоджає розмноженню ВІЛ

У Сумській області "зашкалюють" показники за коефіцієнтом виявлення випадків COVID-19, він становить 20,9%, а норма повинна складати не більше 20%.

Статистика, надана МОЗ по областям - скріншот з сайту міністерства

Ситуація з поширенням коронавірусу погіршилася в Запорізькій області, де динаміка госпіталізацій складає 50,9%. Норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим COVID-19 або підозрою на захворювання повинна складати не більше 50%.

За останню добу в Україні виявили 11 809 нових хворих ковідом. Загальна кількість інфікованих зросла до 2 447 222 осіб, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я. У лікарні були госпіталізовано 2 692 пацієнти.

Протягом вчорашнього дня від ускладнень коронавірусної хвороби померло 203 людини. Всього з початку пандемії в країні було зафіксовано 56 649 летальних випадків, пов'язаних з ковідом.

Також протягом 1 жовтня одужали 3 469 українців. Всього цю хворобу вже вдалося подолати 2 261 924 громадянам.

Також повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я зажадав відсторонити керівників 15 медустанов, де виявлені факти підробки документів, що засвідчують вакцинацію від COVID-19.

Відзначається, що керівництво лікарні усувають на час проведення розслідування. Якщо слідство виявить, що головний лікар установи непричетний до махінацій, його відновлять на посаді.