UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посадовця одеського ТЦК судитимуть за організацію багатомільйонної схеми заробітку на ухилянтах — ДБР

Його "послугами" скористались 138 людей.

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо посадовця ТЦК в Одесі, якого у травні викрили на багатомільйонних заробітках. Він організував у липні минулого механізм з ухилення від мобілізації для українських чоловіків призовного віку, йдеться у повідомленні ДБР.

Зазначається, що посадовець втручався у роботу системи "Оберіг" та вносив свої "корективи" у дані чоловіків. Таким чином він зробив "непридатними" до служби 138 військовозобов’язаних, отримавши за свої "послуги" з кожного від 4,5 до 7 тис. доларів. 

Читайте також: Замміністра енергетики затримали в Києві з півмільйонним хабарем

Правоохоронці додали, що встановило усіх людей, які скористалися схемою. Деякі з них вже виїхали за кордон. Тих, хто залишився в Україні, доставили до ТЦК для уточнення даних.

Посадовця звинувачують у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 3 ст. 362 КК України). Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Раніше Служба безпеки України затримала начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК за підозрою організації схеми з ухилення від мобілізації. В офісі генпрокурора повідомляли, що під час обшуків у посадовців вилучили понад 1 млн доларів США.