UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посадовці лікарні прифронтового Оріхова привласнили 21 млн грн — прокуратура

Тепер зловмисників судитимуть. 

© Запорізька обласна прокуратура/facebook
© Запорізька обласна прокуратура/facebook
© Запорізька обласна прокуратура/facebook

До суду скерували обвинувальний акт щодо шести посадовців Оріхівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, які протягом року привласнили 21 млн грн. Як повідомляє Запорізька обласна прокуратура, діяло злочинне угрупування з початку повномасштабного вторгнення. 

Читайте також: Командир однієї з частин на Донеччині та кілька його підлеглих привласнювали «бойові» виплати. ДБР передало справу в суд

Зазначається, що за "схемою" головна бухгалтерка лікарні прифронтового міста та дві її підлеглі кожного місяця та до свят нараховували собі та ще трьом спільникам премії, які перевищували фінансовий план. Щомісяця вони привласнювали від 50 до 150 тисяч грн. Тепер їх підозрюють у привласненні чужого майна (ч. 5 ст. 191 КК України).

Раніше у Дніпрі викрили шахраїв, які привласнили 1.5 млн грн з рахунків полеглих українських захисників. За даними правоохоронців, злочинці, зокрема працівник бюро судово-медичної експертизи, викрадали SIM-картки та мобільні телефони загиблих військових на території моргу. В складі злочинного угрупування був також ІТ-спеціаліст, який змінював паролі та отримував доступ до онлайн-банкінгу полеглих воїнів.