UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посадовицю відомчої науково-дослідної установи СБУ виявилась прихильницею «русского мира» – ДБР

Зрадниці вже повідомили про підозру.

Служба безпеки разом із Держаним бюро розслідувань викрили прихильницю «русского мира» та повідомили їй про підозру. Зрадницею виявилась заступниця начальника фінансово-економічного відділу Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, повідомили в ДБР.

Зокрема, зловмисниця виправдовувала повномасштабне вторгнення РФ до України, заперечувала воєнні злочини країни-агресорки. Крім того, зрадниця підтримувала незаконне «приєднання» до РФ тимчасово окупованих українських територій.

На своєму робочому місці затримана намагалася переконати колег, що розв’язана Росією війна проти України ще у 2014 році, є «внутрішнім громадянським конфліктом». Одесу та Харків вона взагалі називала «исконно русскими городами».

Зрадниці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників, вчинене службовою особою). Зараз вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Читайте також: Прислужник монастиря УПЦ МП закликав до захоплення Києва — СБУ

Раніше повідомлялося, що Київська міська прокуратура повідомила мешканцю столиці про підозру у поширенні дезінформації щодо збройної агресії РФ та в її виправданні. За даними правоохоронців, у квітні-травні 2022 року, використовуючи власний акаунт у забороненій в Україні соціальній мережі, підозрюваний поширював для необмеженого кола користувачів текстові повідомлення та зображення, у яких виправдовувалась збройна агресія РФ проти України. Чоловік підтримував дії країни-окупанта, поширював російські фейки, стверджував, що «українці самі у всьому винні», лихословив українську владу та Збройні сили України.