UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко звільнив від оподаткування нерухомость релігійних організацій

Закон також рекомендує органам місцевого самоврядування переглянути рішення про встановлення податку на майно для об'єктів нерухомості релігійних організацій.

Президент Петро Порошенко підписав закон № 420-VIII "ПРО внесення зміни до статті 266 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Передбаченим законом зміною до статті 266 Податкового кодексу України звільняються від оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об'єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій і які використовуються виключно для забезпечення їх статутної діяльності, включно з об'єктами, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями благодійні установи - притулки, інтернати, лікарні тощо, крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність", - йдеться в повідомленні.

Крім того, закон рекомендує органам місцевого самоврядування у місячний строк з дня опублікування Закону переглянути рішення про встановлення на 2015 р. податку на майно для об'єктів нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій.

14 травня Верховна Рада України внесла зміни до Податкового кодексу України, звільнивши релігійні організації від податку на нерухомість.

Крім того, 2 червня релігійним організаціям дозволили засновувати школи та вузи.