UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко заявив, що український кордон перетнули ще дві тисячі російських солдатів

Вони мають дві сотні танків і БМП.

Президент України Петро Порошенко заявив, що ще одне угруповання російських військ чисельністю понад 2 тис. людей вторглося в Україну.

"Ситуація погіршується, так як у нас є інформація, що ще більш ніж 2 тис. російських військових перейшли нашу кордон, вони оснащені 200 танками і БТР. Ситуація може погіршитися найближчими днями", - заявив він Bloomberg.TV в середу.

Двома днями раніше в РНБО повідомляли про те, що дві батальонно-тактичні групи збройних сил РФ (близько 600 - 700 осіб) перетнули російсько-український кордон у Луганській області. Після цього у вівторок бойовики атакували сили АТО в районі Бахмутовской траси, в ході якої українські військові були змушені залишити один із своїх блокпостів.

В РНБО відзначають, що Росія збільшує свою присутність на сході України і біля кордону. За даними Радбезу, ще три таких угруповання у вівторок перемістилися в район Каменськ-Шахтинського (Росія), що знаходиться зовсім близько від території України, але чи перетнули вони кордон, поки невідомо.

"В районі Луганська зафіксовано появу значної кількості російських солдатів без розпізнавальних знаків. У м. Краснодоні з'явилося близько 60 танків, близько 50 БМП і БТР, а також близько 100 ТБМ "Тигр". У м. Горлівка відбувається заміна бойовиків бандформування "ДНР" на підрозділи ЗС РФ. У районах м. Шахтарськ і Торез зосереджено близько 100 танків ЗС РФ", - заявив спікер АТО Андрій Лисенко.

15 січня секретар Олександр Турчинов повідомив про те, що чисельність російсько-терористичних військ в Донбасі становить понад 36 тисяч бійців, серед них 8,5 тисяч військових Російської Федерації. Ще 52 тис. російських військових розташувалися вздовж східного російського кордону.