UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко затвердив офіційну символіку РНБО

Знаком РНБО стала восьмикінцева зірка, на якій розміщена емблема Ради.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким заснував емблему, прапор та знак Ради національної безпеки і оборони і затвердив їх офіційний геральдичний опис і зображення.

"Емблемою Ради національної безпеки і оборони України є квадрат блакитного кольору з поглибленнями по сторонах у формі золотої кріпосної стіни з чотирма бастіонами по кутах. Усередині квадрата розміщено малий державний герб України, накладений на вертикально розташовану золоту булаву і обрамлений по колу синьою стрічкою з золотим кантом і написом "Рада національної безпеки і оборони. Україна", - сказано в указі, оприлюдненому на сайті президента.

Прапором РНБО тепер є "прямокутне полотнище синього кольору із співвідношенням ширини до довжини 2:3. У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Ради. Висота емблеми становить 7/9 ширини полотнища. Сторони полотнища прапора ідентичні".

Знаком РНБО України є восьмипроменеву зірку з розбіжними променями, на якій розміщена емблема Ради.

Раніше стало відомо, що секретар РНБО Олександр Турчинов переніс раніше запланований візит до штаб-квартири НАТО у зв'язку з погіршенням ситуації на сході і всередині країни.