UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко запропонував знищувати контрабанду на місці

Контрабанда в Донбасі буде знищуватися на місці, а транспортні засоби конфисковаться на потреби армії.

Президент України Петро Порошенко провів нараду щодо боротьби з корупцією і контрабандою на лінії зіткнення за участі представників силових відомств, представників Донецької, Луганської областей та волонтерів.

Особливо президент акцентував на питанні боротьби з контрабандою через лінію зіткнення підакцизних товарів, таких як тютюнові вироби, горілка та алкогольні напої. "Має бути підготовлений і прийнятий законопроект, який дозволяє конфісковувати і знищувати на місці підакцизні товари контрафактного вироблення. Нема чого з підакцизними товарами сунутися до лінії зіткнення", - наголосив Порошенко.

Пальне та транспортні засоби, які використовуються контрабандистами, мають конфісковуватися на потреби ЗСУ в рамках законодавчого механізму мобілізації. "Ризик втрати автомобіля буде дуже потужним стимулом для того, щоб припинити злочинну діяльність", - переконаний глава держави.

Як писало DT.UA, контрабанда в зоні АТО - це вже сформований, фактично зрілий бізнес, на якому заробляють мільйони, причому здебільшого військові і силовики. займається військова прокуратура. Випадок, на жаль, не поодинокий. За даними Державної фіскальної служби, супровід однієї фури може коштувати від 10 до 100 тис. грн.