UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко відреагував на вирок Сенцову

Ті, хто організував судилище над українським режисером, самі опиняться на лаві підсудних, запевнив президент.

Президент України Петро Порошенко прокоментував рішення російського суду, який засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму.

"Згоден зі словами Олега Сенцова - суд окупантів не може бути справедливим за визначенням. Тримайся, Олеже. Прийде час, і ті, хто організував над тобою судилище, самі опиняться на лаві підсудних!" - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в офіційних сторінках глави держави в соціальних мережах.

Разом з тим, в МЗС України вирок російського суду назвали "пародією на правосуддя".

"Пародія на правосуддя в Росії! Ми рішуче засуджуємо незаконні вироки Сенцову і Кольченку. Свободу нашим героям!", - написала речник МЗС України Мар'яна Беца в Twitter.

25 серпня військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Українського режисера визнали винним у створенні терористичного спільноти і підготовці терактів у Криму. Разом з тим активіста Олександра Кольченко визнали винним в участі у терористичному співтоваристві, співучасть у теракті і засудили до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

З проханням звільнити Сенцова до російським властям не раз зверталися його колеги, у тому числі Кшиштоф Зануссі, Педро Альмодовар, Вім Вендерс і Микита Міхалков. Також із закликами звільнити Сенцова звернулася ПАРЄ і генсек ООН Пан Гі Мун.