UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко в Запоріжжі закликав "випалювати розпеченим залізом" прояви сепаратизму

За рік в Україні була припинена діяльність понад 300 диверсійно-розвідувальних груп.

Місцева влада в Запорізькій області повинна жорстко реагувати на будь-які прояви сепаратизму в регіоні. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході візиту в Запоріжжі, передає прес-служба глави держави.

"Неприпустимими є будь-які прояви сепаратизму. В самому зародку необхідно душити ці прояви, випалювати розпеченим залізом. Жорсткість тут повністю виправдана. Щоб потім знову не платити таку захмарну ціну, яку зараз платить український народ", – сказав Порошенко.

За словами президента, ворог продовжує засилати в Україну диверсійно-розвідувальні групи. За останній рік співробітники СБУ, Національної поліції і Національної гвардії, прикордонники припинили діяльність понад 300 таких груп, більша частина з яких пройшла підготовку в спеціальних тренувальних таборах на території Росії.

Окремо Порошенко подякував за внесок жителів Запорізької області в обороноздатність України. За його словами, за шість хвиль мобілізації 10 тисяч жителів Запорізької області відправилися на захист Батьківщини, причому 1700 з них були добровольцями.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко сьогодні прибув до Запоріжжя, де офіційно представив головою Запорізької обласної держадміністрації Костянтина Бриля.