UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко слідом за Британією порадив Росії "заткнутися та забратися геть"

Хіматака Кремля у Солсбері є посяганням на суверенітет Великобританії, заявив президент.

Президент України Петро Порошенко слідом за британським міністром оборони Гевіном Вільямсоном порадив Росії "заткнутися і забратися геть", своє послання президент РФ опублікував на сторінці Twitter.

"Хімічна атака" Кремля у Великобританії - не що інше, як посягання на суверенітет Великобританії. І наше послання Росії таке ж, як і слова британського міністра оборони Гевіна Вільямсона: "заткнутися та забратися геть", - написав він.

"Хімічна атака" Кремля у Великій Британії – не що інше, як посягання на суверенітет Великої Британії. І наше послання Росії таке ж, як і слова британського міністра оборони Гейвіна Вільямсона: "Заткнутися та забратися геть". pic.twitter.com/KEsDjVfIoJ

- Петро Порошенко (@poroshenko) 16 березня 2018 р.


Раніше міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон порадив Росії не готувати контрзаходи з приводу висилки російських дипломатів з Лондона, а "відійти і заткнутися".

Британія висилає 23 російських дипломата у зв'язку з отруєнням Скрипаля. Дипломатичних працівників звинуватили в шпигунстві і роботі на російські спецслужби.

Стало відомо, що Париж все ж погодився відповісти Росії на отруєння екс-шпигуна, після того як президент Франції Еммануель Макрон провів переговори з прем'єр-міністром Британії Терезою Мей.

Нагадаємо що 5-го березня Сергій Скрипаль і його дочка були знайдені в несвідомому стані у місті Солсбері. Їм обом стало погано в торговому центрі в Солсбері.